Chokladtårta med saffran



Det bästa av två världar, choklad och saffran!
Min absoluta jul-favorit.

Du behöver! 
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g vit choklad 
  • 100 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 ägg
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 dl rörsocker
Gör såhär!
Sätt ugnen på 180 grader varmluft (annars 200 grader)
Smält smöret, när smöret smält tar du bort kastrullen från plattan och tillsätter den mörka chokladen.
Rör runt tills chokladen smält.
Tillsätt 0,5 dl rörsocker och vaniljpulvret, rör runt.
Tillsätt sedan ett ägg i taget, rör ut ägget i smeten innan du tillsätter ett nytt.
Smörj en form på 24 cm med löstagbar kant, häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter. Ta ut och låt kallna.

När kakan svalnat, koka upp grädde och saffran.
Ta bort från plattan och tillsätt den vita chokladen, rör runt tills chokladen smält.
Häll över smeten på chokladkakan, låt svalna i rumstemperatur, ställ sedan i kylen och låt stelna minst 1,5 timme innan servering.

Förvaras i kylskåp.

Kommentarer